Benkevandring langs jernbanelinja

Vi har bistått med dekor av benker til folkehelseprosjektet "Fra benk til benk" i Østre Toten kommune.

Til lanseringen av prosjektet var 48 benker er plassert ut i strekningen Kraby stasjon til Schjøll i Vestbygda og strekningen Kolbu stasjon til Borglund. I tillegg til én benk på Bilitt og én på Skreia stasjon. Dette er et folkehelseprosjekt og et lavterskeltilbud hvor mennesker uavhengig av fysisk form kan inspireres til å «fange benker» og legge opp en turløype med naturlige pauser hvor turgåeren får lokalinformasjon, treningsøvelser og kulturpåfyll underveis.

Profil Grafisk har bistått kommunen i hele prosessen fra idé og konsept til design og illustrasjon til produksjon. Alle benkene har fått individuell profilering som konseptuelt henger sammen under overskriftene: Trening ved benken, Lek og moro, Natur og miljø og Kultur ved benken. Designet er integrert i benkene ved bruk av spesialtilpassede plater plassert på benkenes ryggflate. En stilig detalj med benkene er at de har solcelle og lys, noe som er gunstig da benkene skal stå ute hele året og fint kan benyttes utover mørketiden.

Vi hører rykter om gode tilbakemeldinger fra flere hold allerede, og synes selv at dette er et kjempebra slag for folkehelsen. En stor takk rettes til Østre Toten kommune for at vi får være en del av dette spennende og omfattende prosjektetet som vi tror mange vil ha glede av nå̊ og i tiden fremover.