maskinene-banner-2

Maskinene

Gjennom årene har vi bygget en sammensatt maskinpark. Kombinasjonen av dyktige fagfolk og moderne maskiner gir oss muligheten til å levere alt fra store skilt og unike vindusdekorer til mindre etiketter og lasergraverte dørskilt.

maskinene-zundg33xl3200-2

Skjærebord

Zund G3 3XL 3200 er det største skjærebordet tilgjengelig fra Zund, som er en av de største produsenter av skjærebord, og har samme Sveitsiske kvalitet som SwissQprint. Vår maskin er rigget for rask og allsidig bearbeiding av mange materialer som folie, papp og reboard, til harde plater med en kraftig fres på 3,6 kW som kan frese alt fra plast til ren aluminium, samt polere kanter. Maskinen er utstyrt med automatisk bytte av freseverktøy og tandemdrift for effektiv produksjon. Den skjærer og freser direkte på plater opp til 3,2 x 3,2 meter, og på rull til rull-medier opptil 3,2 meter bredde x uendelige lengder, med en tykkelse opptil 50 mm. Maskinen har en 9kW vakuumturbin med automatisk regulering for minst mulig klimaavtrykk. Alt dette gir bordet en presisjon på 0,1 mm. Bordet har mange muligheter for utvidelser og automatiseringer etter behov.

maskinene-swissqprinter-nyala3

Storformat printer

SwissQprint Nyala 4 er en storformat printer helt i toppskiktet av hva som finnes på markedet. Det er den første av sitt slag, altså modell 4, i Norge. Den printer direkte på plater opp til 3,2 x 2 meter, og på rull til rull-medier opptil 3,2 meter bredde x uendelige lengder. Med en hastighet på opptil 103 m3 i timen kan vi levere store print på kort tid. Visuell oppløsning opptil 2160 dpi gjør at vi også kan levere print i mindre størrelser, til og med taktile print. Maskinen gir oss stort spillerom i forhold til printbare materialer opptil 50 mm tykkelse, som komposittplater, aluminium, PVC, kryssfinér, lydplater og akryl – bare for å nevne noen. Vår maskin er også utstyrt med hvitt blekk og klarlakk for ekstra finish og holdbarhet.

maskinene-summa-f1612

Skjærebord

Summa F1612 er et allsidig skjærebord med både skjære- og freseenhet. Det håndterer de aller fleste oppdrag innen vanlig skilting og merking. Selve bordflaten er 120 x 160 cm, men et bredt spekter av funksjoner muliggjør produksjoner større enn hva bordet måler. Med tilgang på et stadig økende utvalg av moduler og valgfritt tilleggsutstyr er dette en maskin med uante muligheter.

maskinene-canon-colrado1650

Bredformat skriver

Vi har en Canon Colorado 1650. Dette er en fullstendig modulær UVgel rull-til-rull-skriver med en rullbredde på opp til 162,5 cm. Dette er en arbeidshest som kan printe inntil 159 m2 i timen, og gjør oss fleksible både i forhold til volumjobber og produksjonstid. I tillegg åpner denne maskina også opp for 2-sidig bannerproduksjon. En annen styrke til Colorado 1650 er at den gir mulighet til å produsere enten blank eller matt finish.

maskinene-roland-soljetpro4xr640

Storformat plotter

Vi har en Roland Soljet Pro 4 XR-640 i maskinparken. Dette er plottere som gir svært høy bildekvalitet på alle medier vi printer på. De tar rullbredder opp til 160 cm, og kan konturskjære i tillegg til å printe. De har, i tillegg til de tradisjonelle 4 fargene cyan, magenta, gul og svart, fargene light cyan, light magenta og light black for å kunne printe i et større fargerom, og i tillegg få svært gode kvalitet i gråtonene.

maskinene-summa-s140

Folieskjærer

Vi har to Summa folieskjærere på huset med skjærebredde opptil 1,68 meter. Dette er folieskjærere som brukes til all skjæring av ren vinyldekor, samt opptegning av maler for montering av fasadeskilter og tilsvarende. Med to maskiner klarer vi å holde en svært fleksibel produksjon – selv i perioder hvor det er svært mye å gjøre.

maskinene-epilog-laser-fusion

Lasergravering

Epilog Laser Fusion 75w er en lasergraveringsmaskin som vi bruker både til gravering, men også skjæring av en rekke materialer. Den har et arbeidsområde på cirka 1000 x 700 mm, men har en luke i siden så man også kan gravere/skjære i lengre produkter. Vår maskin er en 75w CO2-laser.

maskinene-multicam1000

Fres

Multicam 1000 er en pålitelig og stabil CNC-fres. Den har arbeidsbord på cirka 130 x 130 cm, og kan da jobbe med plater opp til dette formatet. I tillegg til å kunne frese med alle typer freseverktøy, har vi også et eget braile-kit, som gjør at vi kan lage skilter med braileskrift.

maskinene-neschen-hotlam1650th

Laminering

Vi laminerer det meste som printes på vinyl for lengre holdbarhet. Laminatet beskytter mot smuss, slitasje og UV-stråler. Vi benytter Neschen HotLam 1650 TH, som er en svært stabil lamineringsmaskin. Den tar laminat opp til 1,65 meter bredde og laminerer med en hastighet på 12 meter i minuttet. Type laminat som benyttes tilpasses type folie som er benyttet.