Bokbussen i Innlandet

Til skolestart 2023/24 var Bokbussen til Innlandet fylkesbibliotek klar med ny profilering innvendig. Vi har utviklet konseptet, og dekorert det rullende bibliotekets mange flater.

Innlandet fylkeskommune drifter tjenesten «Bokbussen» – et tiltak som er til for å spre leseglede gjennom aktiv formidling. De besøker 31 skoler i 11 kommuner i Innlandet gjennom skoleåret. Til skolestart i år fikk vi utfordringen med å utvikle et designkonsept for bussen innvending, som videre skulle produseres og monteres.

Prosjektet startet, som så mange andre av våre prosjekter, med penn og papir. Det ble utviklet et konsept basert på kjente og kjære folkeeventyr, historier laget i nyere tid, samt andre fiktive og morsomme karakterer. Designet er bygget opp av fargerike illustrasjoner, stemningsfulle fotografier og dekorative teksturer. Ved å bygge et design bestående av varmere og kjøligere toner er det tatt hensyn til at tilbudet strekker seg over flere årstider.

I forkant av monteringen måtte innredningen demonteres og flatene rengjøres. Lys er lagt opp i taket for optimal effekt av dekoren. Veggene er dekket med printet folie. På gulvet er det lagt skjærte merker med gulvfolie. Bord og hyller inne i bussen er dekorert med printet folie. Innsiden av hyllene er «blanke», da det her skal plasseres bøker. For å ivareta en gjennomført ferdigstilling på dekoren er vinduene dekorert med folie på begge sidene av glassene.

Vi takker for et artig og utfordrende prosjekt med kreativ utfoldelse og løsningsorientert tankegang. Vi tviler ikke ett sekund på at Bokbussen vil inspirere den yngre garde til å drømme seg bort i litteraturens verden.