Fra Stordalen til Reinsvoll

Publisert: 3.juli 2024
pg_nyheter_stordalen-til-reinsvoll-1

I disse dager, rett før sommerferien, kommer Carl Oscar "hjem" til Profil Grafisk igjen etter flere år i Oslo. Med seg i bagasjen har han verdifull erfaring med wrapping av biler, noe både vi og våre kunder vil få god nytte av i tiden som kommer.

Wrapping er møysommelig arbeid som krever erfaring. Foto: Per-Erik Beck Bjørnback, Profil Grafisk.

…men hva er egentlig wrapping?

I ordets rette forstand betyr wrapping å pakke inn en gjenstand. I bilverden utføres wrapping med folie for å endre utseende og/eller for å beskytte lakken til bilen. En wrap kan være fullstendig eller delvis. En fullstendig wrap dekker hele bilen, mens en delvis wrap dekker utvalgte områder på bilen – som for eksempel tak, panser og/eller speil.

Fordelene med bildekor er mange

Fra et markedsføringsståsted er det få tiltak som eksponerer deg og din bedrift mer per brukte krone enn en bildekor. Bilen betraktes mot ulike bakgrunner til enhver tid, og om designet er godt vil merkevaren din bli synlig i hver gang du er ute langs veien.

En fullstendig wrap, gjerne kalt helfoliering, gjør det mulig å skille seg ut i mengden. Det kan være snakk om å skifte farge på bilen, dekorere flatene med logo, mønster og/eller bilder, gi overflatene en matt finnish eller en kombinasjon med «litt av alt».

Velger du å foliere hele bilen, vil du også beskytte lakken – noe som kan spare deg og din bedrift for uventede kostnader ved innbytte av bil hos bilforhandler eller ved disponering av leasing-biler. Hvis man har en bilfåte hvor det er mange sjåfører per bil, vil innlastningssoner og innsteg være utsatt for slitasje og skader – disse flatene vil ha en bedre beskyttelse dersom de er foliert.

Forøvrig finnes det også transparente PPF (Paint Protection Film) om man ikke ønsker å gjøre noe med fargen på bilen.

Med heldekor kan man endre totalinntrykket på bilen. Foto: Per-Erik Beck Bjørnback, Profil Grafisk.

Chrome delete

Chrome delete er en spesifikk type wrapping hvor man dekker kromdetaljer, som listverk rundt vinduer eller grillen, på bilen med folie. Crome delete gir bilen et mer ensartet og moderne utseende, samtidig som den beskytter kromoverflatene mot slitasje.

Lakkbeskyttelse

PPF-folie (Paint Protection Film) benyttes for å beskytte lakken til bilen mot steinsprut, riper, veitjære, insekter, og lignende. Denne folien er transparent og bevarer med det det opprinnelige utseendet til bilen.

Interiørfolie

Foliering av bilens interiør gir et sprekt og iøynefallende utseende inne i bilen, samtidig som det beskytter de innvendige detaljene mot slitasje og skader. Hev totalinntrykket på interiøret i bilen, samtidig som det skjermes mot falming fra sterkt sollys, riper fra ulike gjenstander og skader fra daglig bruk.

Ønsker du vite mer om foliering av biler?

Tilbake til Carl Oscar…

I 2017 startet Carl Oscar opp hos Profil Grafisk som lærling, og etter endt læretid ble han vår andre profileringsdesigner på huset. På et tidspunkt ønsket han å oppleve verden, og reiste til Oslo. Der dyrket han wrapping, og jobbet mye mot privatmarkedet – deriblant enkelte hotellkonger som ønsket å modellere litt på biluttrykket sitt. Med all denne erfaringen i sekken velger han nå å komme hjem igjen og gå inn i teamet vårt. Bilfoliering er noe vi alltid har vært kjent for, men med Carl Oscar på laget styrker vi oss, og vil nå kunne tilby tjenester mange har måttet reise langt for å få.

Vi gleder oss stort over å få styrket det kompetente laget vårt med nok en bra type, og håper at dette også gir deg noen ideer til hva som er mulig.

Helfoliering av VW ID.4 i monteringshallen vår på Reinsvoll. Video: Profil Grafisk.